Bu Blogda Ara

8 Ocak 2016 Cuma

Tahinli Pide






Tahinli Pide ev usulü 
Nam-ı diğer Tahanli Pide

Malzemeler:

Hamuru icin;
1 paket kuru maya yada 1 paket yas maya 
1 su bardagi ilik su 
Yarim su bardagi ilik sut
Yarım  su bardagi siviyag 
1 tatli kasigi tuz 
5 corba kasigi seker 
4 bardak un (4. Bardağı kontrollü olarak azar azar ilave edin)

ic harci 
10 kasik seker 
1 su bardagi tahin
Yarım bardak ılık sut
1 yumurta sarisi

Mayayi ilik su ve sut ile karistirarak eritiyoruz. 
Kalan hamur malzemesinide ilave edip ele yapismayan yumusak bir hamur elde ediyoruz.
 Üzerini nemli bezle örtüp 1 saat dinlendiriyoruz. Yağlı kagit serili firin tepsisine hamurdan irice mandalina boyutunda parcalar kopararak, ortasini cukurlastirarak elimizle aciyoruz. Yarım bardak ılık süt ile  şekeri  tahini güzelce karıştırıyoruz.
 Açtığımız hamurlara iç harçtan her birine eşit dağıtıyoruz.
Yumurta sarısını kenarlarına sürüp, önceden ısıttıgımız 190-200 derecelik fırında kızarana kadar pisiriyoruz. 
Not: pidelerin hamurunu kuculterek daha çok ve küçük pideler elde edebilirsiniz. 
Ben normal boyutta yaptığımda 5 adet çıkıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler