Bu Blogda Ara

12 Haziran 2016 Pazar

Haşhaşlı Tatlı ( Revani )


Haşhaşlı Tatlı  (Revani)

3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş tohumu
1 dolu su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su

üzeri için
1.5 poşet krem şanti
3 çay bardağı süt  ( koyu bir kıvamında istiyoruz)

Keki pişirirken soğuması için önce şerbetini hazırlayalım.
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
10-15 dk kısık ateşte  kıvama geldikten sonra ocaktan alın , soğumaya bırakın.

Derin bir kabın içene yumurta ve şekeri koyup köpürene kadar çırpın.
Ardından haşhaş, süt, sıvı yağ ve kekin diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın.
Hamur iyice karışıp kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvama geldikten sonra yağlanmış  fırın tepsisine veya borcama hamuru dökün.
Ben dikdörtgen büyük cam tepsi kullandım. Yaklaşık 2 cm kalınlığında bir hamur oldu tepside.
Önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında kek içini çekene kadar pişirin.
Üzeri kızarıp  kahverengimsi bir renk alınca pişmiştir.
Piştikten sonra fırından alın ve soğuması için beklemeye alın.
İstediğiniz boyutta dilimleyin.
Bir yarım saat sonra kek hafif ılıyınca,
keki şerbeti yavaş yavaş her yerine gelecek sekilde gezdirerek dökün.
Ve dinlenmeye bırakın.
Ayrı bir kabın içerisinde soğuk süt ile krem şantiyi kıvam alana kadar çırparak hazırlayın.
Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Şerbetini çeken revaninin üzerine krem şantiyi güzelce yayın ve krem şantinin üzerini ister ceviz, fındık parçaları ile isterseniz meyve ile süsleyin.
Hemen servis yapabilirsiniz ama buzdolabında 1-2 saat bekleyince daha güzel oluyor .

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler