Bu Blogda Ara

1 Mart 2016 Salı

Kaçamak Yemeği (Bulgaristan, Balkan Yemekleri )



Kaçamak Yemeği
 ( Balkan yemeği, Bulgaristan )
2-3 kişilik

Malzemeler
1 su bardağı mısır unu
3 su bardağı su
4-5 dal yeşil soğan yada 2 pırasa
(Küçük küçük doğranmış )
1 tatlı kaşığı tuz
(Dilerseniz soğan yada pırasa yerine küçük küçük doğranmış bir kaç yaprak lahana da koyabilirsiniz. Büyüklerimden böyle de yapanlar vardı. )
Sosu için
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı kadar salça  (çok dolu olmasın)
50 gr. Tereyağı yada margarin

(Not : Et severler , üzerine et kavurma koyup servis edebilirsiniz)
Yapılışı
Suyu derin bir tavaya koyup kaynatın.
Kaynayan suya bir su bardağı mısır unun azar azar dökerek ve sürekli karıştırarak ilave edin. Topaklanmamasına dikkat edin.
Soğan ile yapıyorsanız karışıma ekleyip bir 5 dk. iyice koyulaşana kadar pişirin.
Pırasa ile yapacaksanız suyu koymadan önce bir kaşık sıvı yağ ile küçük doğranmış pırasaları biraz soteleyin.
Başka bir tavada tereyağı veya margarini eritin toz biber ve salçayı ilave edip iyice karıştırarak kavurun.
Pişmiş olan mısır ununu servis tabağına alın.
Üzerine salçalı sosu gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
Acı severler pul biber serpmeyi unutmayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler