Bu Blogda Ara

2 Kasım 2019 Cumartesi




TAHANLI PİDE (Tahinli pide)

1 adet ramazan pidesi hamuru 
(yada 3 bardak un 2.5 su bardağı su)
Yarım paket yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 bardak toz şeker
1 bardak su
1 buçuk bardak tahin
Biraz fındık kırığı
2 yumurta sarısı
2 kaşık toz şeker.  (Üzerine dökmek için)

1 bardak şeker ve 1 bardak suyu beraber kaynatıp soğutun ve  1 buçuk su bardağı tahinle çırpın. 
Hamuru büyük olarak yapacaksanız 2 ye bölün.
Küçük olarak yapmak için iri mandalina boyutunda parçalar koparıp pasta tabağı boyutunda açın. 
Orta kısımları elinizle çukurlaştırın.
Açılan hamura tahini yayıp üzerine fındık ekleyin, kenarlarına da yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Üzerinede fındık parçaları ve biraz toz şeker serpiştirip önceden 220 derecede ısıttığınız fırında kızarana kadar  pişirim .
 Hamuru kendiniz yapacaksanız un maya 3 kaşık seker 1  çay kaşığı tuz ile koyduğum unun neredeyse yüzde yetmişi kadar su koyup cıvık bir hamur yaptım. Mayalandırdım. 
Küçük tahanlılarında  içlerine tahinli karışımdan koyup ,kenarlarına yumurta sarısı sürdüm aynı şekilde  pişirdim. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler