Bu Blogda Ara

2 Nisan 2016 Cumartesi

Ekşileme ( patlıcan ve biberli )


Ekşileme

2 kg. patlıcan
2 kg. kırmızı biber
1 baş sarımsak
1 su b. sirke
2 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 limonun suyu
tuz
1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Patlıcanları ocak üstü közleme aparatında yada teflon tavada çevirerek közleyin.
Kırmızı biberleri de aynı şekilde közleyin.
Közlenmiş biberleri ve patlıcanları soyup , biberlerin çekirdeklerini de çıkararak temizleyin ve biraz irice doğrayın. Patlıcanları da iri doğrayın.
Hepsini geniş bir kaba alıp tuzunu ilave ederek karıştırın.
Sosu için bir kaseye, sirkeyi, limon suyunu koyun.
Sarımsakları ince doğrayıp ilave edin. Toz şekeri, limon tuzunu ve zeytinyağını da ilave edip karıştırın. Doğranmış patlıcan ve biberlere karışımı ilave edip iyice harmanlayın.
Dilerseniz buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklayın.
Yada kavanozlara doldurup, kavanozları kapakları üzerine tencereye dizin.
Kapakların iki parmak üstüne çıkacak kadar su doldurup kaynatın.
Kaynamaya başladıktan 6-7dk. sonra
ocağı kapatın.
Dilediğiniz zaman açıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler