Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2016 Pazartesi

İrmik Helvası


İrmik Helvası 

Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt ya da su ( yada 1 bardak süt + 1 bardak su
75 gr. tereyağı ya da margarin
İsteğe göre 1 kahve fincanı fıstığı
Süslemek için; fındık yada iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Bir tencereye sütü ve şekeri koyun.
Isınırken şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyince ocaktan alın.
Geniş bir tencereye tereyağını koyun kullanıyorsanız fıstıkları ilave edin.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte  karıştırarak kavurun
İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütünü azar azar karıştırarak ilave edin.
İrmikler sütü iyice çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Üzeri göz göz olduğunda ocaktan alın ve şöyle bir karıştırıp kapağını kapatın.
10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
Dilerseniz içine  birer kaşık dondurma koyarakta servis edebilirsiniz.
Ben ceviz ile süslemeyi tercih ettim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler