Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
30 Mayıs 2016 Pazartesi
İrmik Helvası
İrmik Helvası
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt ya da su ( yada 1 bardak süt + 1 bardak su
75 gr. tereyağı ya da margarin
İsteğe göre 1 kahve fincanı fıstığı
Süslemek için; fındık yada iri dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Bir tencereye sütü ve şekeri koyun.
Isınırken şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eriyince ocaktan alın.
Geniş bir tencereye tereyağını koyun kullanıyorsanız fıstıkları ilave edin.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak kavurun
İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütünü azar azar karıştırarak ilave edin.
İrmikler sütü iyice çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Üzeri göz göz olduğunda ocaktan alın ve şöyle bir karıştırıp kapağını kapatın.
10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
Dilerseniz içine birer kaşık dondurma koyarakta servis edebilirsiniz.
Ben ceviz ile süslemeyi tercih ettim.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder