Buğday salatası
Malzemeleri
2 su bardağı buğday
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1 adet kırmızı biber
5-10 adet kornişon turşu ( büyüklüğüne gore)
Bir çay bardağı haşlanmış mısır
Varsa bir kaç yaprak taze sarımsak
Sosu için:
1 adet limon
1 tatlı kaşığı kadar tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Buğdayları yıkayıp, yumuşayana kadar dağılmamasına dikkat ederek haşlayın.
Ben düdüklü tencerede 10 dk. haşladım. Soğuması için kenara alın.
Soğanı, sarımsağı, maydanozu, dereotunu, biberi, kornişon turşusunu küçük küçük doğrayın.
Mısırı da ilave edip buğdayla karıştırın
Sos malzemelerini de ilave edip, hepsini birlikte karıştırın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder