Bu Blogda Ara

9 Haziran 2016 Perşembe

Köfteli Hünkar Beğendi


Köfteli Hünkar Beğendi

Malzemeleri 

400 gram dana kıyma,
1 adet yumurta,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon.
3 yemek kaşığı irmik yada iki dilim ufalanmış ekmek
1 orta boy soğan
2 kaşık sıvıyağ 

Domates sosu İçin:


2 yemek kaşığı tereyağı.

1 yemek kaşığı domates salçası,
1 su bardağı su,
kırmızı toz biber

Beğendi için;


2 büyük yada 3 adet orta boy patlıcan (Çekirdeksiz olmasına dikkat edin )

1 su bardağı süt 
50 gr. (3 yemek kaşığı kadar) tereyağı
4-5  yemek kaşığı un
Tuz
1 çay  bardağı kaşar rendesi

Yapılışı 


Köftesi için; 
Bir kaba rendelenmis soğanı, kıymayı, ekmek içini yada irmiği, yumurtayı, yağı , tuzu, karabiberi, kimyonu koyun ve iyice yoğurun.
Yoğurduktan sonra şekil verip, en az 1 saat buzdolabından dinlendirin.
Domates sosu için tereyağını küçük bir tencereye alın. Salçayı ekleyip bir iki çevirin. 
Suyu ve isteğe bağlı kırmızı biberi , dilerseniz biraz tuzu ilave edip kaynayana kadar pişirin ve altını kapatın. 
Köfteleri iki kaşık yağda teflon tavada arkalı önlü kızartın.
Bu arada patlıcanları köz tavasında yada teflon tavada ocakta közleyin. 
Közlenen patlıcanların kabuğu soyun küçük küçük doğrayın.
Tencerede tereyağı ve unu hafif kavurun. 
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Sos koyulasip kıvam alinca Patlıcanları karıştırıp bir iki çevirin. Koyu bir kıvamında olan sosa kaşar peyniri ve tuzu katıp bir iki çevirin.   
Ocağı kapatın. 
 Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de domates sosu ve köftelerinizi koyarak sıcak servis yapın. 
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler