Bu Blogda Ara

14 Ocak 2016 Perşembe

Fırın Makarna (Sebzeli ve Tavuklu )





Sebzeli ve Tavuklu Fırın Makarna
(Dilerseniz siz sebze yada tavuk kullanmadan sade olarakta yapabilirsiniz)

Malzemeleri
1 paket fırın makarna – haşlanmış
500gr tavuk göğüsü kuşbaşı doğranmış
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
isteğe göre yarım bardak haşlanmış mısır tanesi
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Beşamel sos için Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 bardak  süt
1su bardağı kadar taze kaşar rendesi
Tuz

Yapılışı
Havucu küp küp doğrayın bezelye ile ve kullanıyorsanız mısır ile beraber Havuçlar biraz yumuşayana kadar haşlayın . Süzün kenarda bekletin.
Makarnaları haslamadiysaniz bu suyu kullanabilirsiniz.

Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırın,
Tavukları ekleyip soteleyin,
Tavuklar renk alıp pisince içerisine havuç ,  bezelye, mısırı koyup bir iki çevirin.

Beşamel sos için tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip altin sarisi renk alana kadar kavurun, süt, tuz, karabiber ekleyin ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.(boza kıvamında )

Fırın kabınızın içine haşlanmış makarnayı koyun , uzerine tavuk ve sebzeli karışımı koyun ve  üstüne  beşamel sosu dökün . En üstede kaşar peynirini her yere gelecek şekilde serpin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın ancak
fırından çıkarınca servis için 20 dk. yarım saat kadar bekleyin.
Dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler