Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Kayseri Yaglamasi


Kayseri Yağlamasi 


Malzemeler:

Yarim kg un
1/2 paket hazir maya
Tuz
Aldığı kadar su

İç harcı:

Yarim kg kıyma
2-3 sivri biber
3-4 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
bir tatlı kasigi biber salçası
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Istege göre pulbiber
Sıcak su

Servis için:
Yoğurt
Sarımsak
 Un,maya, tuz ve aldığı kadar suyu kullanarak yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru nemli bir bezle ortup dinlenmeye bırakıyoruz.
Sıvıyağda kıymamızı kavuruyoruz. Sonra soğan,biber, domates ve salçamızı ekleyerek kıymamızı pişiriyoruz. Yarim su bardagindan biraz fazla sicak suyumuzu kıymamıza ilave edip iyice pişmesini sağlıyoruz.
Suyunu çekmesine yakın baharatlarını katip altını kapatıyoruz.
Hamurumuzu bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Teflon tavada yagsiz pişiriyoruz.Pişen hamurları soğumaması için bir sofra bezine sarıyoruz.
Servis tabağına  bir hamur bir kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşüyoruz. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra dörde bölüyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sararak yiyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler