Bu Blogda Ara

12 Ocak 2016 Salı

Mantı




Mantı

Malzemeleri

4-5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 adet yumurta

içi için:

250 gr az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
Karabiber
Tuz

Pişirmek için:
Kaynar su

Servis için :
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Sarımsaklı Yoğurt
Nane
Sumak
Pul biber

Yapılışı

Geniş bir kaba unu koyun ortasını açın, yumurtayı kırın,  tuzu serpin ve azar azar su ilave ederek hamuru sert bir hamur olacak sekilde yoğurun.
Üzerinde nemli bir bez örtüp en az 1-2 saat dinlendirin.  Sert bir hamur olduğu için dinlendiginde acabiliyorsunuz
Hamurdan bezeler yapın ve
teker teker, hazır yufkadan biraz daha kalın olacak sekilde açın .
Yaklaşık 2 cm e 2 cm kareler halinde yufkalarinizi kesin.
Kıymanızın içine karabiber, tuz ve rendelemiş soğanı ekleyerek yoğurun.
Kıymanın sulanmamasına dikkat edin.
Kıymadan kopardığınız küçük parçaları kare kare kesmiş olduğunuz hamurların üzerine koyun. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip bohça gibi şekillendirin.(dilerseniz ikiye katlayip muska şeklide verebilirsiniz )
Hazirladiklarinizi biraz un serili bir tepsiye koyun yapismasinlar.
Eger hepsini kullanmayacaksaniz hafif kizarana kadar fırınlayip hemen kullanmayacaklarinizi buzlukta saklayabilirsiniz.
 Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15-20dk kadar pişirin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
1 tatlı kaşığı toz biberi hafifçe kavurun.
Mantıyı tabaklara koyun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Nane ve isterseniz  pulbiber , sumak serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler