Bu Blogda Ara

13 Şubat 2016 Cumartesi

Elma Şekeri




  

Elma Şekeri 

1 su bardağı toz şeker
1/3 bardak su ( 250 ml )
1 çay  kaşığı elma sirkesi
Çeyrek çay kaşığı kırmızı gıda boyası
4 adet orta boy kırmızı sert elma
4 adet tahta veya plastik çubuk

Yapılışı :
Elmaları güzelce yıkayın, saplarını koparıp ve iyice kurulayın.
( Elmaların kuru olması gerekiyor )
Çubukları elmaların sap kısmına derince saplayıp , elmaları buzdolabına kaldırarak 1 saat kadar soğumaya bırakın.
Şekeri, suyu ve sirkeyi küçük ve derin bir tencereye koyun.
Burda önemli şeker ile suyun karışması için kaşık,spatula yada başka bir şey kesinlikle kullanmayın. Ocağın altını küçük ateşte açın ve kabı sağa, sola eğerek malzemeyi hafifçe  karıştırın .
Su ısınıp şeker eridikçe iyice kendiliğinden karışacaktır.
Karışım kaynamaya başlayınca gıda boyasını ekleyin.
Boyanın dağılması içinde  herhangi bir karıştırıcı kullanmıyoruz.
Tencereyi sağa sola eğerek karışmasını sağlıyoruz
Karışım köpük köpük kaynayınca ve göz göz olup koyulaşınca altını kapatıyoruz.
Elmaları buzdolabından çıkarıp tekrar güzelce kurulayın.
Tencereye bir elimizle tutup diğer tarafa eğelim ve saplarından tuttuğumuz elmaları , şekerin içinde batırıp bir kaç çevirerek elmaların her tarafının şekere bulanmasını sağlayalım.
Şekere batırdığınız elmaların elimizde ağır ağır bir süre çevirelim.
Bu asamada mumkunse pencenizi açıp içeri gelen serin havadan yararlanarak daha kolay donmasını sağlayabilirsiniz.
 Şeker hafif donduktan sonra yağlı kağıt üzerine bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlenen elmaları yiyebilir yada güzel poşet kağıtlar ile süsleyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler