Bu Blogda Ara

1 Şubat 2016 Pazartesi

Köz Patlıcan ve Köz Biberli Makarna


Köz Patlıcan ve Köz Biberli Makarna
Malzemeler
1 paket makarna
1 büyük patlıcan
1 adet kırmızı biber
10 - 15 adet ayıklanmış siyah zeytin
2 kaşık sıvı yağ
1 dolu kaşık tereyağı
Bir miktar rende kaşar
Biraz değirmen karabiber
1 çay kaşığı keklik otu (yoksa kekikte olabilir )
1 su bardağı krema (bir kutu)
Tuz.
1 küçük diş sarımsak

Yapılışı
Patlıcan ve biberi yıkayıp varsa köz tavana yoksa teflon tavaya koyup pişene kadar közleyin. Biberi biraz daha diri bırakın.
Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Makarnayı üzerinde yazan sürede haşlayın süzün.
Sıvı yağı tavaya koyup sarımsak , zeytin , patlıcan, biber, zeytin ve tuzu ilave edin. 
5 dk. soteleyin.
Tereyağını tencereye alıp eritin. Makarnanızı ilave edip karıştırın.
Önce sosu ilave edin yine karıştırın.
Ardından kremayı ekleyin bir iki çevirip altını kapatın.
Tabaklara servis ederken üzerine kaşar peyniri , değirmen karabiber ve keklik otundan serpin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler