Bu Blogda Ara

14 Şubat 2016 Pazar

Gazoz Tatlısı


Gazoz Tatlısı
(Tarifi annem ve teyzemden gelen bir tatlı )

Hamur İçin;

2 adet yumurta
1su bardağı sade gazoz
1 çay bardağı ılık su
3 su bardağı kadar un
1 paket kuru maya

İçi için;
1 su bardağı öğütülmüş ceviz

Şerbeti İçin;

5 buçuk su bardağı toz şeker
5 buçuk bardağı su
1-2 damla limon suyu

Hamuru Açmak İçin;
1 su bardağı kadar nişasta

Hamurları Yağlamak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı yada ayçiçek fark etmez)

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları kırıp derin bir kaba koyun. Üzerine gazozu ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
Un ve mayayı da ekleyerek hepsini birlikte yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini Streç Film yada bir poşet geçirip kapatarak mayalanması için bir saat kadar bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra 2 bezeye ayırın.
Ayırılan hamurları nişasta ile açın. Açılan hamurların üzerine yağ sürüp her yerini yağlayın ve ceviz serpin. Sonra sıkı olacak şekilde rulo yaparak sarın.
Sardıktan sonra 2 parmak kalınlığında kesip, dik şekilde tepsiye yerleştirin. Sonrasında tepsi mayası olması için bir yarım saat kadar bekletin .
Bu arada şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın.
Kaynamaya başlayınca bir iki damla limon suyu sıkın.
Hamurlar mayalandıktan sonra fırına vererek önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Piştikten sonra ılık şerbeti ilk sıcağı geçen tatlıya dökün.
Şerbetini çektikten sonra servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler