Bu Blogda Ara

18 Mart 2016 Cuma

Karagöz Tatlısı


Karagöz Tatlısı

Hamuru İçin;

1,5 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 adet orta boy yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un (3-4 bardak kadar.
3 bardağı koyun , 4. yü azar azar yoğururken ilave edin)

Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limonun suyu

Yapılışı :
Ilık sütten 1 yemek kaşığı kadar ayırıp derin bir kaba koyun.
Üzerine mayayı, şeker ve sıvıyağı da ekleyip karıştırın.
Yumurta ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.
Sonra da un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
Üzerini streç film yada hafif nemli bir bez ile örtüp biraz dinlendirin.
Bu arada şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 5 dk. daha kaynatın.
Birkaç damla limon sıkıp altını kapatarak soğumaya bırakın. Ayırdığınız 1 kaşık süte kakaoyu ekleyip iyice eritin.
Bezelediğiniz hamurların bir tanesine  kakaolu sütlü karışımı ekleyip tekrar yoğurun ve kakaolu hamuru da 3 bezeye ayırın.
Ayırdıktan sonra elinizle yuvarlayarak uzun bir silindir haline getirin.
Kalan 3 adet hamuru merdane yada oklava ile açarak inceltin.
Kenarından silindir şeklinde kakaolu hamurdan birini koyarak rulo gibi sarın.
Sardığınız hamurdan 1 parmak kalınlığında halkalar kesin sonra yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
Diğer kalan hamurları da aynı şekilde yaparak tepsiye dizin.
170 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Piştikten sonra 5 dk bekleyip ,ılık şerbeti üzerine dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler