Bu Blogda Ara

20 Mart 2016 Pazar

Selanik Gevreği



Selanik Gevreği
(Neriman teyzenin tarifi ile)

4 adet yumurta
4 su bardağı kadar un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu  ( üzerine 1 adet limonun suyu sıkılacak )
1 su bardağı kuru üzüm yada fındık

Yapılışı

Yoğurma kabına yumurtaları kırın ve çırpın.
Şekeri ilave edip eriyene kadar çırpın.
Diğer malzemeleride ilave edip spatula yardımı ile çok fazla karıştırmamaya dikkat ederek karıştırın.
Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamda bir hamur elde ediyorsunuz.
Tepsinizi margarin ile yağlayın, fırını 170 derecede ısıtın.
Fırın tepsisine hamuru dikdörtgen olacak şekilde yayın. (Büyük boy cam fırın tepsisi de kullanabilirsiniz.)
Fırına verip derecesini 200 e çekin.  pembeleşinceye kadar pişirin.
Pembeleşince fırından çıkarın.
Soğuğunca 1er , 2 şer cm genişlikte dikdörtgen şekilde dilimleyip tekrar fırına verin.
Kuruyup gevreyene kadar 180 derece de pişirin. (Yaklaşık 10-15 dk)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler