Bu Blogda Ara

29 Mart 2016 Salı

Mısır Unu Sarması


Mısır Unu Sarması

500 gr. mısır unu
2 orta boy soğan
1 orta boy patates
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 kaşık salça  (domates biber karışık olabilir )
1 tatlı kaşığı nane
Üzüm yaprağı
Damak tadına göre tuz
2.5 - 3 su bardağı kadar kadar kaynamış su.

Pişirmek için
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Sarmaların üzerini geçecek kadar su
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Yapılışı
Derin bir tavada sıvı yağı kızdırın,
yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Patatesi rendeleyip tavaya alın, bir iki çevirin.
Salça , nane ve tuzu ilave edin.
Elediğiniz mısır ununu da ilave edin biraz karıştırın.
Görünüşü un helvası kıvamında bir hamur kıvamına gelene kadar (sulu ve çok yumuşak olmamalı) karıştırarak kaynamış suyu ilave edin.
Altını kapatıp ılımaya bırakıp.
Ilıyınca , iç harcınız bitene kadar bohça şeklinde sarın.
Yaprağın boyutuna göre yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar iç harç kullanın.
Bohça şekli istemezseniz kalın sarma şeklinde de sarabilirsiniz.
Çok geniş olmayan derin orta boy bir tencereye sıralayın.
Pişirme için ;
Tereyağı ve sıvı yağı derin bir tavada eritin.
Salça ve tuzu ilave edip karıştırın.
Suyu da ilave edip kaynamaya başlayana kadar pişirin.
Kaynamış sosu sarmaların üzerine yavaşça dökerek ilave edin ve orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yarım saat 40 dk. pişirin .
Ocağı kapatıp en az 40 dk. kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Yanında yoğurt ve turşu tavsiye ederim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler