Bu Blogda Ara

6 Mart 2016 Pazar

Kolay Yağlı Turşu





Kolay Yağlı Turşu

1 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvıyağ
1 kg. kırmızı biber
1 kg. patlıcan (dilerseniz patlıcanlı da yapabilirsiniz, evde yoksa da sorun değil.
Sade biberle de çok güzel oluyor )
1 baş sarımsak

Yapılışı
Yağı ve sirkeyi derin bir tencereye koyup kaynatın.
Biberleri irice doğrayın.
Patlıcanlı da yapacaksanız iri iri doğrayın. Yalnız çok kalın yapmayın.
Kaynamış sirkeli yağın içine atın.
Sırayla tencerenin alacağı kadar , tencerenin koyup pişirmeye başlayın.
En fazla 5 dakika, renkleri dönene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
 Daha sonra derin bir kaba çıkarın.
Bir baş soyulmuş sarımsakları ikiye kesip kaba koyun.
Damak tadınıza göre tuz ekleyin.
İyice karıştırıp üzerini bir kapak ile kapatın.
En az 2 saat bekletip servis edebilirsiniz.
Yada tarife göre daha fazla yapıp kavanozlara doldurun.
Kapaklarını sıkıca kapatın.
Ve bir tencereye kavanozları kapakları üzerine koyun.
Tencereye kavanoz kapaklarının üzerine iki parmak çıkacak kadar su koyup 15 dk. kadar kaynatın.
Dilediğiniz zaman servis edin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler