Bu Blogda Ara

8 Şubat 2016 Pazartesi

Amerikan Simidi (bagel simit)



Amerikan Simidi (bagel simit)

Malzemeler:
3- 3,5 bardak  un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı bal
1 paket (7gr) kuru maya
1 bardak ılık  su

Kaynatmak için:
2 litre su
1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için:
susam
1 çorba kaşığı pekmez yarım çay bardağı ılık suda eritilmiş

Yapılışı:
3 bardak Unu, tuzu, balı ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın.
Ilık suyu karışıma ilave edip 8-10 dakika kadar yoğurun.
Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık daha un ilave edilebilirsiniz.
Hamur ele yapışmayan serte yakın ama kolayca şekil verilecek kıvamda olmalı.
Hamuru 6 yada 7 eşit parçaya ayırın. Her parçayı mutfak tezgahı üzerinde yuvarlayarak düzgün bezeler haline getirin ve yağlanmış bir tepsiye dizin. Streç film ile üzerini kaplayıp 20 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin.
Her bezenin ortasından başparmağınızı geçirip hamuru çekiştirerek simit gibi şekil verin. Simitlerin ortasındaki boşluğun 4 cm kadar olmasına çalışın.
 Pişirme esnasında  bu boşluklar dolacak.
Yağlanmış fırın tepsisine 3' er cm aralıkla yerleştirin.
Tepsiyi streçfilm ile kaplayıp 45 dakika bekleyip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp içine karbonatı ilave edin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
Mayalanan hamurları tek tek kaynayan suya atın ve iki yüzünü de 1-2 dakika pişirin.
Pişen hamurları bir kevgir yada süzgeç yardımı ile tencereden alıp yağlı kâğıt serpilmiş tepsiye alın.
Üstlerine bir fırça yardımı ile sulandırılmış pekmez sürüp susam serpin
Önceden ısıttığınız 220 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler