Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
5 Şubat 2016 Cuma
Tavuklu Kapama
Tavuklu Kapama
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 tane orta boy soğan
6- 8 adet tavuk baget veya but
1 çorba kaşığı nane
50 gr. margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
3.5 bardak sıcak su (tavuk suyunu kullanacağız)
(Not : nane ve soğan kullanmak size kalmış. Kullanmayıp direk yağda pirinci kavurarakta yapabilirsiniz )
Tavuk yerine parça et haşlayıp yapabilirsiniz.
Yapılışı
Tavukları varsa düdüklü tencerede 3-4 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlayın. Yoksa normal tencerede içleri pişine kadar haşlıyoruz.
Soğanı rendeleyin , sıvı yağ ve tereyağı koyduğunuz tavaya alın .
Pembeleşene kadar kavurun.
Kavrulan soğana naneyi ve pirinci katıp biraz daha karıştırarak kavurun.
Tuzunu ilave edin.
Pirinci tepsinize yayın.
Tavuk koyacağınız yerdeki pirinçleri biraz açtırın.
Haşlanan Tavukları yerleştirin.
Sıcak tavuk suyundan ekleyip 5 dk. kadar ocakta kaynatın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında tavuklar kızarıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder