Bu Blogda Ara

5 Şubat 2016 Cuma

Tavuklu Kapama


Tavuklu Kapama

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
1 tane orta boy soğan
6- 8 adet tavuk baget veya but
1 çorba kaşığı nane
50 gr. margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
3.5 bardak sıcak su (tavuk suyunu kullanacağız)
(Not : nane ve soğan kullanmak size kalmış. Kullanmayıp direk yağda pirinci kavurarakta yapabilirsiniz )
Tavuk yerine parça et haşlayıp yapabilirsiniz.

Yapılışı

Tavukları varsa düdüklü tencerede 3-4 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlayın. Yoksa normal tencerede içleri pişine kadar haşlıyoruz.
Soğanı rendeleyin , sıvı yağ ve tereyağı  koyduğunuz tavaya alın .
Pembeleşene kadar kavurun.
Kavrulan soğana naneyi ve pirinci katıp biraz daha karıştırarak kavurun.
Tuzunu ilave edin.
Pirinci tepsinize yayın.
Tavuk koyacağınız yerdeki pirinçleri biraz açtırın.
Haşlanan Tavukları yerleştirin.
Sıcak tavuk suyundan ekleyip 5 dk. kadar ocakta kaynatın.
200 derecede önceden ısıtılmış  fırında tavuklar kızarıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler