Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
14 Şubat 2016 Pazar
Gazoz Tatlısı
Gazoz Tatlısı
(Tarifi annem ve teyzemden gelen bir tatlı )
Hamur İçin;
2 adet yumurta
1su bardağı sade gazoz
1 çay bardağı ılık su
3 su bardağı kadar un
1 paket kuru maya
İçi için;
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Şerbeti İçin;
5 buçuk su bardağı toz şeker
5 buçuk bardağı su
1-2 damla limon suyu
Hamuru Açmak İçin;
1 su bardağı kadar nişasta
Hamurları Yağlamak İçin;
1 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı yada ayçiçek fark etmez)
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları kırıp derin bir kaba koyun. Üzerine gazozu ve ılık suyu ekleyip karıştırın.
Un ve mayayı da ekleyerek hepsini birlikte yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini Streç Film yada bir poşet geçirip kapatarak mayalanması için bir saat kadar bekletin.
Hamur mayalandıktan sonra 2 bezeye ayırın.
Ayırılan hamurları nişasta ile açın. Açılan hamurların üzerine yağ sürüp her yerini yağlayın ve ceviz serpin. Sonra sıkı olacak şekilde rulo yaparak sarın.
Sardıktan sonra 2 parmak kalınlığında kesip, dik şekilde tepsiye yerleştirin. Sonrasında tepsi mayası olması için bir yarım saat kadar bekletin .
Bu arada şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın.
Kaynamaya başlayınca bir iki damla limon suyu sıkın.
Hamurlar mayalandıktan sonra fırına vererek önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Piştikten sonra ılık şerbeti ilk sıcağı geçen tatlıya dökün.
Şerbetini çektikten sonra servis edin.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder