İçi için;
5 tane orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi
2-3 çorba kaşığı toz şeker (elmaların tatlılığına göre )
Dilerseniz yarım çay bardağı kuru üzüm
Hamuru için :
4 - 4,5 su bardağı kadar un
230 gr. margarin veya tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 dolu çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya özü
Üzerine serpmek için 2-3 kaşık pudra şekeri
Yapılışı :
Öncelikle derin bir kaba unu eleyerek ortasına oda sıcaklığında margarin, yoğurt, süt, pudra şekeri ,kabartma tozu ve vanilya ekleyerek çok yumuşak olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini streç ile kapatarak biraz buzdolabına kaldırın.
Bu arada elma içini hazırlayalım.
Elmaları rendeleyerek bir tencerede şeker ve kullanıyorsanız kuru üzüm ile birlikte suyunu çekene kadar biraz çevirin.
Tarçın ve cevizi ekleyerek şöyle bir karıştırıp ılımaya bırakın.
Buzdolabında dinlendirdiğimiz hamurun yarısından fazlasını alıp tart kalıbı büyüklüğünde merdane ile açalım.
Hamuru kalıbın yüzeyine güzelce yerleştirin.
Kenarındaki fazla hamurları bıçak ile alabilirsiniz.
Üzerine hazırlamış olduğumuz iç malzemeyi iyice yayalım.
Kalan hamuruda merdane ile kalıbın tabanı boyutunda açın ve ince uzun şeritler kesin.
Şeritleri once tek kat boyuna birer parmak ara ile dizin. Sonra enine aynı işlemi yapıp kafes görünümü yapın. Turtayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında üst yüzeyi pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder