Bu Blogda Ara

24 Şubat 2016 Çarşamba

Mantar Kurabiye



Mantar Kurabiye

2 adet yumurta,
1 paket margarin (250 gr. oda sıcaklığında),
1 dolu su bardağı pudra şekeri,
3 su bardağı buğday nişastası,
2 su bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,

Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı kakao.

Tarifi

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini ve yumurtaları derin bir karıştırma kabında iyice birbirine yedirerek karıştırın.
Önce nişastayı ve sonra elenmiş unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyelim.
En sonunda vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim.
Ele yapışmayan hafif sertlikte bir hamur elde edelim ve yarım saat üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
Hamurdan küçük bir ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım çok hafif bastırarak şekillendirelim.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye, aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.
Son olarak ufak bir cam şişenin (ben maden suyu şişesi kullandım ) ağzını tabakta bulunan kakaoya batıralım, sonra kurabiyelerin tek tek kurabiyelerin ortasına bastıralım.
Böylece kurabiyelere mantar şeklini veriyoruz.
Bütün kurabiyelere aynı işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde hafif pembeleşmeye dönene kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler