Bu Blogda Ara

15 Şubat 2016 Pazartesi

Sufle ( Çikolata Şelalesi ) (Sıcak Kek)



Sufle  ( Çikolata Şelalesi ) (Sıcak Kek)

Malzemeler (6 kişilik)
4 adet yumurta
6 yemek kaşığı şeker
240 gr.bitter çikolata
2 silme yemek kaşığı kakao
150 gr. tereyağı
2 küçük boy kahve fincanıyla un
1 çimdik tuz

Yapılışı

Çikolata ve tereyağını ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
Bu kabın içine sığabileceği başka bir tencereye biraz su koyup ocağa koyun ve kabı içine yerleştirip çikolatayı benmari usulü eritin.
Yumurtaların beyazı ile sarısını ayırın.
Yumurta sarılarına şekeri ekleyip çırpın.
Unu ve 1 kaşık kakaoyu ilave edip yeniden iyice çırpın.
Ilıyan çikolatayıda ekleyin ve pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın.
Yumurta aklarını bir çimdik tuzla beraber kabarıp krema kıvamında olana kadar mikser ile çırpın. (En az 5 dk.)
Yumurta aklarını tahta bir kaşık yada plastik spatula yardımı ile üç aşamada çikolatalı karışıma ekleyip söndürmeden yedirin.
Sufle kaplarınızı (porselen yada karton muffin kabı yada ısıya dayanıklı büyük
kahve  fincanlarını tereyağıyla iyice yağlayıp kakao serpin)
Karışımdan kapların 3'te 2'sine gelecek kadar doldurup paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında  12-13 dakika kadar pişirin.
Yada 200 derecede 8-9 dakika.
Pişirme süresi fırınınıza bağlı olarak değişiyor. İlk yaptığınızda başından ayrılmamanızı tavsiye ederim. Normal standartlarda pişiren bir fırın ise 190 dereceyi öneririm.
İp ucu
Tatlının üzeri kabuk bağlayınca 1-2 dakika daha tutup fırından almak gerekiyor. Yoksa içinden çikolata akmaz.
Yada bazen kabarıp ortası çatlıyor. O zaman fırından çıkarabilirsiniz
Fırından çıkarınca kapları servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Yanında dondurma ile yada üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler