Bu Blogda Ara

15 Mart 2016 Salı

Arnavut Böreği ( Kıymalı )


Arnavut Böreği (Kıymalı )

Malzemeler: (35 cm çapında tepsi için )

Hamur için
6-7 bardak un 
1 tatlı kaşığı sirke 
1 tatlı kaşığı tuz (arzunuza göre )
Yaklaşık 1.5 - 2 bardak ılık su.

İç harç :
300 gram kıyma 
Karabiber
Tuz 
2 domates rendesi
İsteğe bağlı pul biber 
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 kaşık sıvıyağ  (kıymayı kavurmak için)
2 orta boy soğan  (rende yada küçük doğranmış )

50gr. margarin yada o miktar tereyağını 1 çay bardağı  sıvı yağ ile karıştırıp eritin.

Yapılışı:
Unun içine ılık su , sirke, tuzu koyup hamuru yoğurun 1 saat kadar dinlendirin.
(biraz daha yumuşak olsun isterseniz çay kaşığının ucu ile hemen bir çimdik kadar kuru maya koyabilirsiniz. Yalnız gerçek tarifinde maya yok) 
Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölüp,
böldüğünüz parçaları da 10 ar beze olarak ayırın.
 Her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın aralarına her kata yağlı karşımdan sürüp 10 parçayı üst üste koyun. 
En üstekine yağ sürmeyin.
Diğer yarım hamuruda aynı şekilde hazırlayın . 
Böyle en az yarım saat dinlendirin.
Bu arada iç harcı hazırlayın. 
Kıymayı ve soğanı iki kaşık sıvı yağ koyduğunuz tavaya alın. 
Suyunu salıp çekene kadar biraz kavurun.
İçine salçaları, domates rendesini tuzu ve karabiberi koyun. 
Orta ateşte çok az soteleyin. 
Sonra yufkaları merdaneyle yada elinizle çekiştirerek ilk hamuru tepsiden biraz büyük açın. 
Fazla kısmı kenarlarda kalsın. 
İçine kıymalı iç harcı yayın. 
Öteki hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp harcın üstüne kapatın. 
Alttaki hamurun fazla kenarlarını üstteki hamurun üstüne gelecek şekilde kapatın.
İki hamurun kenarlarını parmak uçlarınız ile bastırıp şekil vererek birleştirin. Kalan yağlı karışımdan böreğin üstünede güzelce sürün ve dilimleyin. 
Önceden ısıtılmış 200 derece  fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkınca hafif nemli bez ile örtüp 5-10 dk. dinlendirin servis yapın. 
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler