Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
23 Mart 2016 Çarşamba
Simit Poğaça
Simit Poğaça
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
75 gram eritilmiş tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 paket kuru maya
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı kadar un (kontrollü ilave edin , ne sert ne çok yumuşak bir hamur olacak. Ele yapışmayan kıvamda olmalı.)
İçi için:
İsteğinize göre peynir, sucuk, kaşar peyniri, ayıklanmış zeytin kullanabilirsiniz.
Malzemeyi bolca kullanın , mayalandığında içinde kaybolmasın.
Üzeri için:
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 tepeleme su bardağı kadar susam (kavrulmuş tavsiye ederim)
Yapılışı
Sütü, şekeri ve mayayı yoğurma kabına alalım, 1-2 dk. bekleyelim.
Yumurtayı, sıvı yağı, eritilmiş tereyağı, tuz ve azar azar unu ilave ederek ele yapışmayan yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamuru yarım saat kadar mayalanması için ılık bir yerde dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan mandalina büyülüğünde bezeler yapalım. Elimizle avuç büyüklüğünde açalım , iç harcımızdan ekleyip ve badem şeklinde şekil verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye koyalım
Tüm bezelere aynı işlemi yapalım.
Tek tek önce pekmezli suya daha sonra susama batırıp , tekrar tepsimize alalım.
Bıçak ile üzerlerine çapraz üç çizik atın. Çok derin olmamasına dikkat edin.
Tepside en az yarım saat beklettikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında poğaçalarımızı pişmeye bırakalım.
Üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Kahvaltı için hazırlayacağım günler, geceden pişirme aşamasına kadar hazırlayıp , tepsinin her tarafını streç film ile iyice kaplayıp bırakıyorum.
Sabah fırına vermeye hazır oluyor.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder