Bu Blogda Ara

16 Mart 2016 Çarşamba

Gül Böreği


Gül Böreği
3 adet yufka
200 - 250 gr. Lor
Yarım demek maydanoz  (isteğe bağlı)
(Dilerseniz biraz kavrulmuş pırasa , rende patates yada soğan ve karabiber ile kavrulmuş kıymalı harç ile de yapabilirsiniz.

Üst harcı
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 kasede biraz su

Yapılışı
Maydanozları ince ince doğrayıp, lor peyniri ile güzelce karıştırın.
Yufkaları açıp 4'e bölün.
Üçgenlerin geniş kenarı boyunca peynirli harçtan koyun,sağ ve sol iki ucu minicik içe kıvırın.
Sivri uca doğru yufkaları rulo olacak şekilde sarın.
Bir ve tekrar bir ucu etrafında gül böreği şeklini vererek dolayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hepsini yapıp dizin.
Yumurta sarısı, süt, yağ ve yoğurdu çırpın .
Karışımı böreklerin üzerine kaşıkla bolca sürün.
Dilerseniz susam ve çörek otu serpin.
Önceden 190 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler