Kakaolu Islak Kurabiye (sütlü)
Kurabiyesi için:
50 gr.(6 yemek kaşığı) kakao
125 gr.margarin veya tereyağı (oda ısısında)
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 - 3 su bardağı kadar un
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı süt
Not: Kurabiyeleri ıslatırken şerbet soğuk, kurabiyeler sıcak olacak.
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım
Süt ve şekeri kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra ateşten alın soğumaya bırakın.
Kaymak bağlarsa soğuduktan sonra süzün.
Kurabiyeler için verilen malzemeleri un hariç karıştırın (Mikser ile çırpabilirsiniz)
Sonra azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.
Ele yapışmayan ne sert ,ne çok yumuşak kıvamda bir hamur olucak.
Hamurdan, cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Büyük yapmamaya dikkat edin.
Fırın tepsisine dizin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika, üzerleri çatlayana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırın ve kendilerini çekmeleri için tekrar sıcak tepsiye dizin.
Şerbette uzun uzun bekletmeyin, heryerini daldırıp çıkarın.
Hızlı yapmaya özen gösterin ki dağılmasınlar.
Tepside bir 10 dk. dinlendirip servis tabağına alabilirsiniz.
Üzerlerini isteğinize göre süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder