Bu Blogda Ara

3 Mart 2016 Perşembe

Fırın Sütlaç



Fırın Sütlaç

5 bardak süt  (1 litre)
1 dolu su bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı pirinç (1.5 bardak suda haşlanmış ve süzülmüş)
1 büyük yada 2 küçük yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özü yada 1 paket vanilya  ( olmasada olur)
Küçük bir çay bardağı soğuk su

Yapılışı
Pirinçleri yıkayıp 1 saat suda ıslatın.
Sonra 1,5 bardak su koyduğunuz küçük bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp bir kenarda bekletin.
Tencereye sütü ve şekeri koyun,
orta ateşte ocağı açın.
Çırpma teli ile yavaş karıştırarak şekeri eritin .
Sırasıyla 2 adet yumurta sarısını ve haşlanmış pirinci karıştırmaya devam ederek ilave edin .
Başka 1 kasede 3 çorba kaşığı nişastayı ve kullanıyorsanız vanilyayı,  bir küçük çay bardağı suda eritin.
Eriyen nişastayı süt kaynamaya başladığında  çırpma teli ile karıştırarak süte ilave edin.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp servis kaplarına boşaltın.
Ortalama 5-6 fırın kasesi çıkıyor.
Fırın tepsinize kaselerin tabanını geçecek kadar soğuk su koyun ve kaselerinizi fırın tepsisine yerleştirin.
Fırınınızı varsa orta ısıda ızgarası açarak üzerleri kızarana kadar pişirin.   (ısındıktan sonra yaklaşık 15 dk. da üzerleri kızarıp pişiyor. )
Izgara özelliği yoksa
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bir 15 dk. bekleyip sıcakta servis yapabilirsiniz yada soğuk seviyorsanız soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler