Bu Blogda Ara

18 Nisan 2016 Pazartesi

Avcı Böreği



Avcı Böreği 

Malzemeler :

3 adet yufka
3 adet orta boy yumurta
1, 5 su bardağı kadar galeta unu
Kızartmak için bol sıvı yağ
1 çay bardağı su

İç harcı malzemeleri

1 adet ortaboy soğan
250 gr. orta yağlı  kıyma
1 çay bardağı ince kısırlık bulgur
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz kırığı
Yarım Türk kahvesi fincan zeytinyağı
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
1 diş sarımsak
Varsa bir
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz (1 tatlı kaşığı kullandım )
1 çay kaşığı kimyon
Dilerseniz pul biber

Yapılışı:

İlk önce bulguru derin bir kaba koyup, üzerini yarım parmak geçecek kadar kaynar su ilave edip demlenip şişmesini sağlayın.
Soğanı rendeleyin yada küçük küçük yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tavaya alın.
Soğanı ve küçük doğranmış sarımsağı   ilave ederek hafifçe pembeleşinceye kadar hafifçe kavurun.
Kıymayı ilave edin, tuz ve baharatları ilave ederek suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
Cevizi, bulguru ,  doğranmış maydanozunu ve kullanıyorsanız doğranmış taze sarımsağı ekleyin. Kısık ateşte 1 dakika kadar karıştırıp ve ocaktan alın.
Soğumaya bırakın.
Yufkalarınızı açıp 6 ya (çok büyükse 8'e)  parçaya bölün.
Sıra ile her bir üçgen parçanın içine dolu dolu bir yemek kaşığı kadar iç harç koyun.
Yufkanın sivri ucunu elinizi suyla ıslatarak nemlendirin.
İki parmak kadar genişliğinde çok sıkmadan kalın sigara böreği gibi sarın.
Yumurtaları biraz derin ve geniş bir kaba kırıp çırpın.
Sıvı yağı derin ve geniş bir kızartma tavasına alıp kızdırın.
Galeta ununu bir yemek tabağına alın.
Yufkalarınızı sardıktan sonra , ilk önce  çırptığınız yumurtalara bulayıp sonra galeta unuyla kaplayın.
Sıra ile kızgın yağa atıp her tarafı  kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz kızartmak yerine  200 derece önceden ısıtılmış fırında da pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler