Bu Blogda Ara

12 Nisan 2016 Salı

Çilekli Tart




Çilekli Tart

2 yumurta,
1 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 pkt vanilya,
1 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 su bardağı un,
Bir çimdik tuz

Kreması için:

1 yumurta sarısı,
2 su bardağı süt,
6 çorba kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı vanilya özü yada 1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta

Çileklerin parlak görünmesi için :
17 - 18 adet çilek,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 dolu tatlı  kaşığı nişasta,
1 çay bardağı su

Yapılışı

Keki hazırlamak için; yumurta ve şekeri çırpın.
Üzerine ılık su ve sıvıyağı ekleyip şeker eriyene kadar iyice karıştıralım.
Un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra yağlanmış ve biraz un serpilmiş (22 yada 24 cm) tart kalıbımıza harcımızı dökelim.
Spatula ile iyice yayalım.
Üzerine tart hamurundan biraz daha büyük bir folyo kesin ve tart hamurunun üzerine serin.  Bir avuç kadar kuru nohutu da folyonun üzerine serperek her yere gelecek şekilde dağıtın.
Önceden 180°C  ısıttığınız fırında 20 dk. pişirin.
Üzerinden folyo ve nohutları alıp bir 10-15 dk. daha altın sarısı renk alana kadar pişirin.
Her fırının pişirme süresi farklı olabilir kontrollü olalım.
Keki ılımaya bırakın.
Kreması için
Küçük boy derin bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştırın.
Kıvam alıncaya kadar pişirin ve içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Üzeri kaymaklanmasın diye ara ara karıştırın.
Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın  ve soğuyan kremayı üzerine dökün.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
Küçük bir tencereye su, nişasta ve şekeri koyup karıştırın .
Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Çileklerin saplarını temizleyin ve ortadan ikiye kesin.
Buzdolabından tartı çıkarıp üzerine çilekleri nişastalı sosa tek tek batırıp süsleyin.
Nişastalı sosu yapmak isteğinize bağlı.
Hiç yapmayabilirsiniz.
Özelliği çilekleri biraz daha parlak göstermesi.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler