Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
29 Nisan 2016 Cuma
Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3,5 - 4 su bardağı kadar un,
1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya özü
Yarım paket kabartma tozu.
İçi İçin:
4-5 adet orta boy elma,
4 çorba kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi,
1 silme tatlı kaşığı tarçın.
Dilerseniz biraz da kuru üzüm
Üzerine:
Pudra şekeri.
Elmalı Kurabiye Yapılışı
Elmaları soyup ve rendeleyin.
Toz şeker ile beraber bir tavaya koyup,
kısık ateşte suyunu çekene kadar soteleyip ocaktan alın.
Ceviz ve tarçını eklenip soğumaya bırakın.
Hamur için, derin bir kabın içerisine margarin, pudra şekeri ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.
Un ile birlikte kalan malzemeleri de ekleyin ve güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 3 eşit parçaya bölün.
İlk parçayı merdane ile çok fazla ince olmayacak şekilde açın.
Yuvarlak açtığınız hamurdan bıçakla (sigara böreği hazırlar gibi) üçgenler kesin.
Hamurun geniş tarafına elmalı harçtan koyup, uca doğru rulo şeklinde sarın.
Yağlı kağıt serilen yada yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında, üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuyunca, üzerilerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder