Bu Blogda Ara

19 Nisan 2016 Salı

Zebra Kek , Ebruli Kek






  




Zebra Kek , Ebruli Kek

4 adet yumurta
1.5 su bardağından bir parmak az şeker
1 + 1/4  su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya yada 1 çay kaşığı vanilya özü
3-4 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Yumurta ile şekeri bir çimdik tuz atıp  derin bir karıştırma kabına alarak,  mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpın.
Un, nişasta , kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin .
Güzel bir şekilde karıştırın.  Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyerek karıştırın.
23 cm çapında içi yağlanmış yuvarlak kelepçeli kalıba biraz un serpip dağıtın.  
Kalıbın tam ortasına hamurlardan sırayla yarım kepçeden biraz fazla kakaoludan dökün .
Aynı şekilde hiç ara vermeden , aynı miktarda sadeden tam ortaya dökün.  Tüm hamur bitene kadar bir kakaolu. , bir sade olarak bu işleme devam edin.
Sonra bir kürdanla, çok büyük olmayan birer kek dilimi boyutunda halkaları içine batırmadan, bir tepsinin dış tarafından ortasına bir iç ortadan kenara dilimler gibi çizikler atın.
Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler