Bu Blogda Ara

15 Nisan 2016 Cuma

Su Böreği







  





Su Böreği 

Malzemeler
5 adet yumurta
1 çay bardağı ılık su
5-6 su bardağı un
1 yemek kaşığı kadar tuz (damak tadınıza göre )

İçi için:

400 gr. Tam yağlı beyaz peynir yada lor
1 küçük kase 3 yemek kaşığı tereyağ ve 1 çay bardağı sıvıyağ karışımı
Dilerseniz yarım demet maydanoz

Yufkalar için:

3 - 4 litre kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 litre soğuk su

Yapılışı:

Hamur malzemelerini geniş ve derin bir yoğurma kabına alın.
1 çay bardağı ılık suyu ekleyerek , tüm malzemeler iyice karışıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kıvama gelen hamuru 10 - 12 iri mandalina boyutun bezelere ayırın.
Yuvarlak fırın tepsinizi sıvıyağ tereyağı karışımı ile yağlayın.
Yufkaları  tepsi büyüklüğünde açıp en az yarım saat üzerlerini hafif nemli bir bez ile örterek dinlendirin.
Geniş boy bir tencerede 4 litre suyu kaynatın,  sıvıyağ ve tuzu ekleyin.
Tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı kaynayan suda 2 - 3 dakika kadar haşlayın.
(Üst 2 yufka ve en alttaki yufka dışında diğer yufkaları bölerek te bu işlemi yapabilirsiniz )
Delikli spatula yardımıyla haşlanan yufkayı alıp ve hemen diğer derin geniş bir kaba koyduğunuz soğuk suya atın.
Elinizle suyunu süzdürerek alın.
Yufkayı yağladığınız tepsiye yayın.
Üzerine tereyağı karışımından sürün  ve ufaladığınız beyaz peynirden serpin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
Soğuk suyu ılıdıkça değiştirin.
Son yufkayı yerleştirdikten sonra yufkaların üzerini hafifçe bastırarak düzeltin ve kalan tereyağlı karışımı üzerine sürün.
Tepsiyi ocağın büyük gözünde, orta ateşte ara ara çevirerek ilk yüzünü sonra başka bir tepsi yardımı ile diğer yüzünü çevirip kızartın.
Ben ocakta pişeni daha çok seviyorum ama siz dilerseniz önceden 180 derecede ısıttığınız fırında  da üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler