Bu Blogda Ara

23 Nisan 2016 Cumartesi

Beşamel Soslu Ispanak


Beşamel Soslu Ispanak
(Aynur yengemden bir tarif. Ellerine sağlık)

Malzemeleri

1 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı şeker
Tuz
1 su bardağı Kaşar peyniri

Beşamel sos için;

3 yemek kaşığı tereyağı
4 dolu yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Yapılışı

Pirinci küçük bir tencereye alıp 1.5 bardak suda haşlayın ve pirinçler yumuşayınca süzüp, bir kenara alın.
Ispanakları iyice yıkayıp, süzün.
Elinizle biraz kopararak biraz küçültün.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını ve şekeri tavaya koyup soganları ilave ederek biraz kavurun. Sonra havucu rendeleyip ilave edin, biraz daha kavurun.
Doğranmış ıspanakları ilave edin.
Pirinci de ilave edip karıştırın.
Tuzu ilave ettikten sonra suyunu salıp , çekene kadar orta ateşte pişirin. Diğer yandan beşamel sos hazırlayın tereyağı ve unu kavurun.
Üzerine çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak, azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ilave ederek kısık ateşte boza kıvamına gelince kadar pişirin.
Hazırladığımız ıspanaklı karışımın suyunu süzerek küçük boy dikdörtgen cam tepsiye yayın.
Üzerine beşamel sos eşit gelecek şekilde dökü .
180 derecede ısıtılmış fırına verin.
10 -15 dk. sonra kaşar peyniri üstüne serpip tekrar fırına verin ve üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp biraz ılımasını bekleyin.
Kare kare keserek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler