Bu Blogda Ara

25 Nisan 2016 Pazartesi

Tart Kalıbında Patates Çanağı


  




Tart Kalıbında Patates Çanağı

Malzemeleri

2 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
Tuz
Dilerseniz karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
4-5 dal ince kıyılmış maydanoz

Arzuya göre,
1 kaşık tereyağda
1 çay kaşığı kırmızı biber eritilip süslenebilir.

Yapılışı

Patatesleri haşlayın.
Soyup iyice ezerek püre yapın.
Karabiberi , tuzu ekleyip karıştırın.
Havucu rendeleyin ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.
Tavaya 1 kaşık sıvı yağ koyup, çok az soteleyin.
Püre patates ile havuçlu karışımı karıştırın.
Tart kalıbına streç film koyup tüm malzemeyi üzerine dökün. Elinizle hafifçe şekillendirin.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.  Sonra bir servis tabağına kalıbı ters çevirip çıkarın.
Ortasına sarımsaklı (dilerseniz maydanozlu) yoğurt döküp servis yapın.
Yoğurtun üstüne tereyağ kızdırıp , kırmızı biber kavurarakta süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler