Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Ayva Tatlısı



Ayva Tatlısı

Malzemeleri :

3 adet orta boy ayva
1,5 bardak su
1 adet çubuk tarçın
1.5 su bardağı toz şeker (ayvalariniz eksi ise 2 bardak)
4-5 adet karanfil
ceviz kırıkları
kaymak
İsteğe bağlı çay kasiginin ucu ile kırmızı gıda boyasi

Yapılışı :

  Öncelikle 1 litre kadar suya yarim limon slkarak derin bir kapta bekletin.
Ayvalari yıkayıp,kabuklarını soyun .
Bu işlemi yaparken her hazırladığınız Ayvalı limonlu suda bekleyelim ki kararmasin.  Ayvalarim çekirdeklerinide çıkarıp bir kenarda bekletin.
Gıda boyası kullanmayacaksaniz cekirdeklerini pişirirken renk vermesi için kullanabiliriz.
Tencereye ayvaları yerleştirip, çubuk tarçını, karanfili çekirdekleri boş kalan yerlere yerleştirip suyunu ekleyelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
Su bir taşım kaynadıktan sonra toz şekeri üstlerine  eşit bir şekilde dökelim , kullaniyorsak gıda boyası ekleyip suyu hafifce karistiralim ve kapağını kapatıp , en kısık ateşte pişmeye bırakalım. Kivam almasi yaklaşık 1 bucuk 2 saate yakın suruyor. Sizinki de aşağı yukarı aynı sürede pişecektir. Ara ara mutlaka kontrol edin ki suyunu çekip dibi tutmasın.
 Arada şerbetten ayvaların üzerine gezdirmeyi ihmal etmeyin,
ayvaları da ara ara dikkatlice altüst edin ki her tarafı pissin.
Ocağı kapatıp ayvalar soguduktan sonra ortalarına birer kaşık kaymak koyup cevizle süsleyerek servis yapın
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler