Bu Blogda Ara

6 Ocak 2016 Çarşamba

Hasanpaşa Köfte


 


Hasan Paşa köftesi

Malzemeler:

Köfte için:

500 gr orta yağlı 2 kere çekilmiş kıyma
1 orta boy soğan
2 dilim bayat ekmek yada 3 kaşık galeta unu
2-3 Maydanoz
2 kaşık irmik
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber, 
1 çay kaşığı  karabiber, 
1 çay kaşığı kimyon
Çay kaşığının ucu ile yemek sodası
Tuz
1 küçük boy yumurta

Sosu için

1 adet orta boy domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
İsteğe göre her köfte icin 1 er küçük dilim kaşar peyniri

Püre için:

3 adet orta boy patates
1 çay bardağı Süt
1 yemek kaşığı Tereyağı
Tuz

Yapılışı:

Köfte yapımı:
Soyduğumuz soğanı ve sarımsakları rendeleyelim.
Maydanozları ince ince doğrayın. Ekmeği rondodan çekin yada güzelce ufalayın. 
Baharatları ve tuzu ilave edin .
Tüm malzemeyi 5 dakika iyice yedirerek yoğurun. 
Ve üzerini kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.  

Püre:
 Patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
Haşlanan patateslerin suyunu süzüp  tereyağını tuzu ve sütü ilave edip iyice ezin .
Varsa sıkma torbasına koyun ve bekleyin.
Sosu:
1 domatesi rendeleyin ve salçalarla beraber güzelce karıştırın. Yarım bardak sıcak su ile biraz sulandırın.

Yoğurduğunuz köftelerden limon büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarına çukur açarak şekillendirin. Teflon tavada arkalı önlü hafif pişirin. 
Pişen köftelerin üzerine püreden sıkın yada birer büyük kaşık püre koyun. Dilerseniz birer dilim yada rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve tepsiye dizin. Salçalı sosu yanlardan dökün ve önceden 200 derecede ısıttığınız fırına verin. Pureler ve peynir hafif kızarınca çıkarıp servis yapın.
Sıcak servis edin…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler