Hünkar Beğendi
Malzemeleri :
500 gr. kuşbaşı doğranmış kuzu yada dana eti
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet biber
1 tatli kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salcasi
1,5 bardak su
1 çay kaşığı tuz damak tadına göre
1 çay kaşığı karabiber
4 - 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Beğendi için;
2 büyük yada 3 adet orta boy patlıcan (Çekirdeksiz olmasına dikkat edin )
1 su bardağı süt
50 gr. (3 yemek kaşığı kadar) tereyağı
4-5 yemek kaşığı un
Tuz
1 çay bardağı kaşar rendesi
Yapılışı
Tava ısındığında etleri ilave edin ,etler muhurlenince sıvıyağ ilave edin ve Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Onlar da kavrulunca salça eklenip karıştırın. Salçadan sonra soyulupdoğranmış domatesi ekleyin. 1,5 su bardağı su da göz kararı eklenerek kapağını kapatıp etler yumusayana kadar pişirilir. Piştikten sonra tuzu karabiberi ve biberleri ekleyip bir kaç dakika daha pişirin. (Eğer etiniz geç pişecek bir et ise düdüklüde haşlayıp yapabilirsiniz)
Patlıcanları koz tavasinda yada teflon tavada ocakta közleyin.
Közlenen patlıcanların kabuğu soyun küçük kucuk doğrayın.
Tencerede tereyağı ve unu hafif kavurun.
Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Sos koyulasip kıvam alinca Patlıcanlari karıştırıp bir iki çevirin. Koyu bir kıvamında olan sosa kaşar peyniri ve tuzu katip bir iki çevirin. ocagi kapatın.
Servis tabağınıza önce beğendiyi üstüne de etinizi koyarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Not: Birgün onceden hazır tas kebabiniz varsa beğendiyi hazırlayıp kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder