Bu Blogda Ara

27 Ocak 2016 Çarşamba

Kolay Börek ( Peynirli )



Kolay Börek ( peynirli )

Malzemeleri

3 adet taze yufka
1 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 kaşık yoğurt

içi için

1- 1, 5 su bardağı ufalanmış beyaz peynir yada lor
Maydanoz  ( isteğe bağlı )
Dilerseniz siz kıymalı, patatesli yada sebzeli de yapabilirsiniz.

Yapılışı

Süt, yumurta, yogurt ve yağ iyice çırpın.
Fırın tepsinizi yağlayın.
Ben 25*35 cam tepside yapıyorum.
İlk yufkayı açın ve tepsiye fazla kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin.
Sonra hazırlanan harçtan içine her tarafina gelecek şekilde sürün.
Diğer yufkayı tepsinizin içi boyutunda bölün.
Benimkilerden tepsinin içi boyutunda3 parça çıktı.
Bir parçayı serin ve yine harç sürün ikinci ve üçüncü  parçayı da serip her iki kata da harçtan sürün.
Ufalanmış peynir yada lorunuzu her yerine dağıtarak koyun. Diğer yufkayı da 3 parçaya bölün.
1 parça yufka biraz harç koyarak bitene kadar aynı işlemi yapın.
En son en alttaki yufkanın kenarlarını tepsinin içine kapatın.
En üste kalan harcı dökün her yerine güzelce yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler