Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
11 Ocak 2016 Pazartesi
Tas Kebabı
Tas Kebabı
Yapılışı :
500 gram dana eti
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
3 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 tatli kaşığı biber yada domates salçası
Yarim cay bardagi Zeytinyagi veya sıvı yağ
Yarım cay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
tuz
İstenirse biraz pul biber
Düdüklüde pisireceksek yarım bardak sıcak su
Normal tencerede ise 3 su bardağı sıcak su
Tas Kebabı'nin Yapılışı
Tencerenizi ocağa alıp altini açın.
İyice isininca kuş başı dogradigimiz etleri koyup 2-3 çevirerek etler muhurlenir.
Zeytinyağını ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar kavurun .
Yemeklik dogradigimiz soğanları ve sarımsaklari ilave edin.
Salça eklenip etlerin iyice pişmesi için sıcak suyu ekleyin.
Kapağını kapatıp etler yumusayana kadar pişirin.
Etler iyice yumuşayınca biberler ve kabukları soyulup , küp küp doğranmış domatesler eklenir.
Tuzu ve baharatlarida eklenen yemek 5 - 10 dakika daha pişirilir ve tencere ocaktan alınır.
Yanında pilavla sıcak servis edilir
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder