Malzemeler
Yarim paket margarin yada tereyağı
Yarim su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 su bardağı un
1 yada 1.5 paket kadar mısır nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Margarin ve şekeri iyice karıştırın, ardından yumurtayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Un , vanilya , kabartma tozu ve nişasta ile yoğurun. Iyice yogrulmali .
Ele yapismayan serte yakin bir hamur olmali. Gerekirse yarim bardak daha un ilave edebilirsiniz.
Hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar kopararak yuvarlayın.
Hafif bastirarak yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizin.
Çok bastirmayin çünkü piserkende hafif yayilacaklar 170 derecelik fırında üstleri çatlama kadar pişirin. 15 20 dk. Pisiyor. Kontrollü olun kizarmasin .
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder