Çardak Kebabı
2 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvıyağ
400gr dana kuşbaşı küçük doğranmış
2 orta boy soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı Salça
1 bardak su
Arzuya göre karabiber, kekik, pul biber
Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Eti kızgın tencereye alıp bir iki çevirin, yağını ekleyin.
Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Rendelediginiz soğan , salça ve sıvı yağı ekleyin ve etler yumuşayana kadar, varsa düdüklü tencerede yarım çay bardağı su ekleyip pişirin. Düdüklü tencere yoksa 1 su bardağı su ile yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Tahta bir kaşıkla etleri biraz ezdirin.
(dilerseniz içine 1 yemek kaşığı kavrulmuş dolma fıstığı ilave edebilirsiniz).
Etler pişince yufkaları üçgen biçimde 6 ya kesin,(küçükse yufkalar 4 e kesin)
Hazırladığınız eti yufkaların geniş taraflarına koyarak yaklaşık 2 parmak eninde geniş ,sigara börekleri şeklinde tüm yufkaları sarın.
Derin bir tavada, kızdırdığınız sıvı yağ ile altın rengine dönene dek kızartın.
Tahta bir kaşıkla etleri biraz ezdirin.
(dilerseniz içine 1 yemek kaşığı kavrulmuş dolma fıstığı ilave edebilirsiniz).
Etler pişince yufkaları üçgen biçimde 6 ya kesin,(küçükse yufkalar 4 e kesin)
Hazırladığınız eti yufkaların geniş taraflarına koyarak yaklaşık 2 parmak eninde geniş ,sigara börekleri şeklinde tüm yufkaları sarın.
Derin bir tavada, kızdırdığınız sıvı yağ ile altın rengine dönene dek kızartın.
Kızaran börekleri kağıt havlu serili servis tabağına alın.
Sıcak servis yapın.
Servis yaparken üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış, biberli tereyağı gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder