Kek için
Malzemeler
3 adet iri yumurta
Üzeri için
Derin bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri koyun karıştırın.
3 adet iri yumurta
1 silme çay bardağı toz şeker
1 tepeleme su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı (5 kaşık kadar) ılık su
Yarım çay bardağı (5 kaşık kadar) ılık su
Pastacı Kreması
2 su bardağı süt
3 adet yumurtanın sadece sarısı
1 çay kaşığı vanilya
2 dolu yemek kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Dilediğiniz meyveler
Dilediğiniz meyveler
Üzeri için
1,5 poşet kremşanti 1,5 bardak süt ile hazırlanmış
veya sadece pudra şekeri serpebilirsiniz
veya sadece pudra şekeri serpebilirsiniz
Hazırlanışı;
Kek için;
Yumurtayı ve şekeri yoğun kremamsı bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Unu, kabartma tozu ve vanilyayı kabaran yumurtaya eleyip, bir spatula yardımı ile yumurtayı söndürmeden karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine harcı eşit bir şekilde yayın.
İncecik gözüküyor dert etmeyin.
İncecik gözüküyor dert etmeyin.
200 derece önceden ısıttığımız fırında , 10 dakika pişirin üzerin altın sarımsı kahve oluyor.
Çok pişmesin dikkat edelim.
Çok pişmesin dikkat edelim.
Fırından çıkan keki 2-3 dakika bekletip,
ilk sıcağı geçince yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıp saralım (çok sıkı olmasın ) ve keki soğumaya bırakın.
ilk sıcağı geçince yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıp saralım (çok sıkı olmasın ) ve keki soğumaya bırakın.
Bu arada 1 poşet kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp (ben sütü 1.5 çay bardağı kullandım ) buzdolabına kaldırın.
Krema için
Yapılışı
Derin bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri koyun karıştırın.
Tereyağı dışında tum malzemeyi koyup iyice çırpın.
Ocağın altını orta ateşte açıp kremanız koyulaşana kadar çırpma teli yada mikserinizle ara ara karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatmadan önce tereyağını ilave edin eriyene kadar karıştırıp ocağı kapatın.
Soğuyana kadar ara ara karıştırın.
(Ben soguduktan sonra da pastanın arasına koymadan bir kez daha mikserle iyice karıştırıyorum.)
Birleştirmek için;
Rulonuzu açın ve yağlı kağıttan kurtarın. Pastacı kremanızdan üzerine güzelce sürün isterseniz rulo yapmadan önce içine meyvelerden koyun.
Muz koymak isterseniz sarmaya başlayacağınız kenara muzları kenar boyunda dizin.
Sıkı bir rulo yapın.
Şekilsiz iki ucundan kesin üzerine dilerseniz pudra şekeri serpip servis edin.
Yada tamamını kremşanti ile kaplayıp meyveler ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder