Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
11 Ocak 2016 Pazartesi
İzmir Köfte
İzmir Köfte
Malzemeler:
Köfte icin
500 gr orta yagli kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet yumurta,
2 dilim robatta çekilmiş bayat ekmek veya 3 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı irmik
3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış),
2 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
3 adet büyük boy patates,
Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salcasi
2 adet buyuk domates (bir tanesini rendeleyin bir tanesini dilimleyin)
1 tatlı kaşığı toz biber,
1 su bardağı su (biraz daha sulu isterseniz 1.5 bardak)
Tuz,
İsteğe göre 5 6 adet sivri biber
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kıyma, soğan, yumurta, ekmek kırığı, maydanoz,irmik, 2 çay kaşığı tuz, kimyon , kekik ve karabiberi derin bir kaba alın iyice yoğurun üstünü kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Patatesleri soyup yıkayıp kurulayin. elma dili şeklinde doğrayın,
Kiymayi alıp uzun parmak şeklinde köfteler yapın.
Kızdırdığınız yağda patatesleri kızartın, kizdirdiginiz patatesleri tepsiye dizin
Köfteleri kızartın,
Köfteleride patateslerin aralarina dizin,
Ayrı bir kapta rendelenmiş domates, salça, toz biber, su ve damak tadiniza gore tuzu çırpın,
Hazırladığınız sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirin. Üzerine dilimlediginiz domatesleri ve kullanıyorsanız sivri biberleri dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat 40 dk . Kadar pişirin.
Domatesler hafif kızarmaya başladığında çıkarın.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder