Malzemeler:
1 bardak ılık su + 1 bardak ılık süt
( yada 2 bardak ılık su)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya ( varsa yaş maya daha iyi olur)
Aldığı kadar un (5-6 bardak kadar alıyor)
1 tatlı kaşığı şeker
içi için:
Peynirli yapacaklar için
3 su bardağı kadar kaşar peyniri.
(300 400 gr.)
Etli yapacaklar için
350 gr kıyma yada çok küçük doğranmış kuş başı et
2 adet soğan
3 adet domates
karabiber ,
pul biber,
tuz
3-4 sap ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı )
Yapılışı :
Su, süt, tuz, sıvıyağ, şeker ve mayayı karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın (hazır ekmek hamuru kıvamında).
Hamuru bir iki saat mayalandırın.
Tezgaha biraz un serperek açın.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopararak pide uzunluğunda ve yaklaşık 20 cm genişliğinde olacak şekilde merdane ile açın.
Diğer tarafta kıymaya yada ete; rendelenmiş soğanı ve domatesi ekleyin , tuz, karabiber, pulbiberi ilave edin.
Yada kaşar peynirinizi rendeleyin.
Açtığınız hamurun ortasına bu içlerden yeteri kadar yerleştirin.
bir yarım saat bekletin.
Isıya dayanıklı bir kaba su koyup fırının en altına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220-230 derecelik fırında kenarları kızarana kadar pişirin.
Çıkınca kenar kısımlarına eritilmiş tereyağ sürün. Elinizle çok az su serpip üzerine kuru bir bez ve üstüne bir tepsi kapatıp 5 dak. Bekletin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder