Şakşuka
Malzemeler:
3 adet orta boy patlıcan
3 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı )
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Bir tutam Karabiber
Birkaç sap maydanoz
Varsa bir kaç yaprak taze sarımsak
Yapılışı :
Patlıcanları yıkayıp kurulayın , şeritli soyun ve küp küp doğrayın. ( ne çok büyük, ne çok ufak olsun)
Soğanları rendeleyin yada küçük küçük doğrayın.
Domateslerin dilerseniz kabuklarını soyun, küçük küçük doğrayın.
Tencere yada tavaya yağı ve şekeri koyup biraz kızdırın.
Patlıcanları ekleyip yumuşayıp rengi dönene kadar pişirin. Soğan, sarımsak ve kırmızı toz biberi ilave edin bir 5 dk. daha kavurun.
Domatesleri ve kullanıyorsanız salçayı karıştırın.
Tuzunu karabiberini ilave edin.
Domatesler hafif yumuşayana kadar bir 5 dakika kadar kavurun.
Yalnız çok fazla karıştırmayın.
Patlıcanlar dağılmasın.
Servis ederken ince kıyılmış maydanozu , taze sarımsağı ilave edin.
Not: Orta ateşte pişirmenizi öneririm.
Yanına cacık ve pilavla harika bir tat
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder