Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Fırında Tahin Helvası

Fırında Tahin Helvası 

Malzemeler:

500 gram sade helva
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kasigi limon suyu
Ceviz kiriklari

Yapılışı:

Helvayı küpler halinde doğrayıp derin bir kaba koyun.
Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyu ilave edip blenderdan geçirin. ( daha akışkan olduğu için ben blenderdan geçiriyorum )
Hazırladığınız helva karışımını büyüklüğüne göre toprak fırın kabına aktarın . Yaklaşık 1.5 cm 2cm kalınlığında olmalı helva miktarı. 
Fırının ızgarasını açıp üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin . Sıcak servis yapın. Üzerine Ceviz yada findik kırıkları serperek susleyebilirsiniz
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler