Fırında Tahin Helvası
Malzemeler:
500 gram sade helva
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kasigi limon suyu
Ceviz kiriklari
Yapılışı:
Helvayı küpler halinde doğrayıp derin bir kaba koyun.
Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyu ilave edip blenderdan geçirin. ( daha akışkan olduğu için ben blenderdan geçiriyorum )
Hazırladığınız helva karışımını büyüklüğüne göre toprak fırın kabına aktarın . Yaklaşık 1.5 cm 2cm kalınlığında olmalı helva miktarı.
Fırının ızgarasını açıp üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin . Sıcak servis yapın. Üzerine Ceviz yada findik kırıkları serperek susleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder