Yemeklerim, tariflerim ve sunumlarım. Facebook "Tarif Defterimden Yapraklar " sayfamı Ve instagram @tarifdefterimdenyapraklar ı takip edebilirsiniz
Bu Blogda Ara
11 Ocak 2016 Pazartesi
Gevrek Simit
Simit
Ev usulü gevrek simit
Malzemeler:
100 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya veya küçük paket yaş maya
4 - 5 su bardağı un
Yarım bardak ılık su ve yarım bardak ılık süt
1 çay kaşığı mahlep
Yarım kaşık yoğurt
Üzeri için
1.5 su bardağı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı (pekmez yarım bardak suda eritilmiş )
Yapılışı:
Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin ve ortasına çukur açın. (1 su bardağı da hazır beklesin)
Açtığınız çukurun içine pekmez ve susam hariç tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun . Gerekirse un ilavesi yapın.
Kıvama gelen hamurun üzerini streçleyip 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde veya elinizde yuvarlayarak simit büyüklüğünde olacak kadar uzatın. İsterseniz elinizde burarak veya düz haliyle daire şeklinde birleştirin.
Simitleri önce pekmezli suya sonra bol susama bulayarak yağlı mağıt serilmiş fırın tepsisine 2'şer cm aralıklarla dizin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis yaparken yanına peynir , çay , domatesi ve zeytini unutmayın ☺
Afiyet olsun .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder