Bu Blogda Ara

11 Ocak 2016 Pazartesi

Gevrek Simit


Simit
Ev usulü gevrek simit

Malzemeler:

100 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya veya küçük paket yaş maya
4 - 5 su bardağı un
Yarım bardak ılık su ve yarım bardak ılık süt
1 çay kaşığı mahlep
Yarım kaşık yoğurt

Üzeri için

1.5 su bardağı kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı (pekmez yarım bardak suda eritilmiş )

Yapılışı:

Geniş bir yoğurma kabına  unu eleyin ve ortasına çukur açın. (1 su bardağı da hazır beklesin)
Açtığınız çukurun içine pekmez ve susam hariç  tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun . Gerekirse un ilavesi yapın.
Kıvama gelen hamurun üzerini streçleyip 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde veya elinizde yuvarlayarak simit büyüklüğünde olacak kadar uzatın. İsterseniz elinizde burarak veya düz haliyle daire şeklinde birleştirin.
Simitleri önce pekmezli suya sonra bol susama bulayarak yağlı mağıt serilmiş fırın tepsisine 2'şer cm aralıklarla dizin.
Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
 200 derecede önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin.
Servis yaparken yanına peynir , çay , domatesi ve zeytini unutmayın ☺
Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler